Az Európai Kádárok Kft.-t 1997-ben Flódung Kristóf kádármester alapította az olasz borászati ágazat olyan neves képviselőivel együtt, mint Piero Antinori Márki, Eugenio Gamba és Jacopo Mazzei. Flódung Kristóf akkor már évtizedek óta dolgozott a kádáriparban és tapasztalatait a neves német Rieger hordógyárban is bővítette.
Az Európai Kádárok Kft. létrehozásának fő célja az volt, hogy magas minőségű hordókat készítsenek a nemes olasz borokhoz. A hordógyár a dél – magyarországi Palotabozsokon található, ahol a kádármesterségnek régi hagyománya van.
A hordó alapanyagának, a dongának a gyártása is az üzemben történik, így az Európai Kádárok Kft. egyike azon kevés hordógyártó cégeknek, ahol a teljes folyamatot, kezdve a rönkök megvásárlásától a hordók teszteléséig a kádármester állandó szigorú ellenőrzés alatt tarthatja.
Vanília, karamell, és számos megfogalmazhatatlan, de nagyon jóleső, édes illat - a fánkhoz, avagy a friss péksüteményhez hasonló; ilyenek terjengenek az Európai Kádároknál.
Bármilyen meglepő, ezek az égetett hordókból jönnek elő, és aztán kioldódva belekerülnek a borokba.
Világszínvonalú hordók MagyarországrólHogyan készül egy hordó, miből, és milyen hatással van mindez a bele kerülő borra?
A Zwack Open már régóta kedvelt találkozóhelye a kulturált borkóstolókat kedvelő borisszáknak. Az impozáns és szépen felújított Soroksári úti múzeumépület ad otthont a kóstolóknak.Az elmúlt néhány alkalommal a szerencsések már ahhoz is hozzászokhattak, hogy a nyílt sétálókóstoló előtt masterclass-ok keretén belül nyílik lehetőség a borvilág egy-egy izgalmas témakörének feldolgozására. A legutóbbi alkalommal egy igen sokrétű és vonzó téma, a hordókészítés került terítékre.
Palotabozsokon és annak környékén a hordógyártásnak évszázados hagyományai vannak, ezért sikerült olyan szakembergárdát összegyűjteni, akik szaktudásukkal és szorgalmukkal képesek a magas minőségű munkát végezni.
A kádárüzemünkben dolgozó emberek munkáját évtizedes tapasztalatokkal rendelkező kádár és borász szakemberek segítik.