Az Európai Kádárok műhelyeiben készített hordókat érdekes tesztsorozatnak vetették alá Olaszországban. Az olaszországi Fonterutoli Marchesi Mazzei Pincészetnél 2005-ben indult a legkiválóbb hordók kiválasztását célzó projekt. Ezen 19 különböző hordógyártó cég 20 különböző hordója (1 magyar – magyar tölgyből, 3 amerikai – amerikai tölgyből, 1 olasz – francia tölgyből, 15 francia, közülük egy amerikai tölgyből is készített hordója) szerepelt. Minden alkalommal ugyanazon San Giovese bor került a hordókba a szüretet követően december hónapban, és 14 hónap múlva minden mintát egyszer borászok, egyszer pedig a hordókészítők képviselői kóstolták vakon.
Ezt minden évben megismételték, utoljára 2012. februárjában a 2010-es évjárat boraival. Az 5 év pontszámait összesítették. Az Európai Kádárok vegyes 50-50% zempléni és mecseki tölgyből készült, 36 hónapos médium égetésű hordója az összesítésben a 3. helyen végzett, vagyis dobogós helyezést ért el. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy 2008-ban ugyanezen hordónk az előkelő 1. helyen végzett.
Vanília, karamell, és számos megfogalmazhatatlan, de nagyon jóleső, édes illat - a fánkhoz, avagy a friss péksüteményhez hasonló; ilyenek terjengenek az Európai Kádároknál.
Bármilyen meglepő, ezek az égetett hordókból jönnek elő, és aztán kioldódva belekerülnek a borokba.
Világszínvonalú hordók MagyarországrólHogyan készül egy hordó, miből, és milyen hatással van mindez a bele kerülő borra?
A Zwack Open már régóta kedvelt találkozóhelye a kulturált borkóstolókat kedvelő borisszáknak. Az impozáns és szépen felújított Soroksári úti múzeumépület ad otthont a kóstolóknak.Az elmúlt néhány alkalommal a szerencsések már ahhoz is hozzászokhattak, hogy a nyílt sétálókóstoló előtt masterclass-ok keretén belül nyílik lehetőség a borvilág egy-egy izgalmas témakörének feldolgozására. A legutóbbi alkalommal egy igen sokrétű és vonzó téma, a hordókészítés került terítékre.
Palotabozsokon és annak környékén a hordógyártásnak évszázados hagyományai vannak, ezért sikerült olyan szakembergárdát összegyűjteni, akik szaktudásukkal és szorgalmukkal képesek a magas minőségű munkát végezni.
A kádárüzemünkben dolgozó emberek munkáját évtizedes tapasztalatokkal rendelkező kádár és borász szakemberek segítik.